Het bekende zalfmerk Bepanthen

Waarschijnlijk heb je er al wel eens eerder van gehoord. En misschien heb je zelfs wel producten van het merk in huis staan. Het is een farmaceutisch product. Weet je het al? Het merk waar menig persoon in Nederland iets van in huis heeft is Bepanthen, maar wat voor merk is het eigenlijk? Om een klein tipje van de sluier op te lichten: het merk maakt producten voor oudere mensen, maar ook voor kleine baby’s. En het merk is onderdeel van een wereldconcern. Meer over het merk wordt in dit artikel besproken.

Algemene weetjes over het bedrijf

Het merk is eigenlijk toonaangevend op het gebied van wondgenezing en verzorging. Bepanthen werd in 1950 in Duitsland geïntroduceerd. Het bedrijf dat het merk introduceerde heet Roche. Inmiddels hoort het merk bij de grote multinational Bayer. Zij hebben een hoofdkantoor in het Duitse Leverkussen. Dit ligt in Noordrijn-Westfalen. Maar gelukkig kun je Bepanthen kopen in zowel Duitsland als Nederland. Het moeder bedrijf Bayer AG kent twee takken, namelijk HealthCare en CropScience. HealthCare houdt zich bezig met de gezondheid en CropScience, je raadt het misschien al, houdt zich bezig met gewasbeschermingsproducten.

Wat zit er in Bepanthen?

De meeste producten van het merk zijn gebaseerd op panthenol en dexpanthenol. Dit is een vorm van alcohol die komt uit pantotheenzuur, ook wel vitamine B5 genoemd. Panthenol heeft twee componenten, namelijk een D- en een L-variant. De D-variant is actief en die staat dan ook op het etiket als dexpanthenol.

Welke producten zijn er allemaal van Bepanthen?

In het begin werden er maar drie producten gemaakt door het merk, maar het assortiment is in de loop van de tijd verder uitgebreid. Je kunt denken aan balsem voor zwangerschapsstriemen. Door tweemaal daags de balsem te smeren, blijft de huid in een optimale conditie en wordt de kans op striemen een stuk minder. Ook heeft Bepanthen nagedacht over de allerkleinsten. Als je baby last heeft van rode billetjes, kun je namelijk zalf van Bepanthen erop smeren. Deze is vrij van geurstof en conserveringsmiddelen. Daarnaast heb je ook nog crème om de huid te verzachten en te herstellen: lotion, voor de gespannen of droge huid, cooling Foam Spray, mocht je eerstegraads verbrand zijn, en tot slot eczeem crème. Deze crème werkt goed bij huidirritatie en jeuk. Kortom, het assortiment van Bepanthen is uitgebreid en het merk bestaat inmiddels al behoorlijk wat jaren.