Orgasme krijgen lastig? Dit kun je er aan doen!

Het orgasme is voor veel mensen het hoogtepunt van de seks. Maar wat als een orgasme krijgen lastig is of soms zelfs onmogelijk lijkt? Je bent zeker niet de enige die met dit probleem loopt. Veel vrouwen hebben moeite met het krijgen van orgasmes en sommigen zijn zelfs nog nooit klaargekomen. Het is mogelijk om te genieten van seks zonder dat daar een orgasme bij hoort. Wil jij toch vaker een orgasme bereiken? Dan is deze blogpost er om je daarbij te helpen!

Inzicht in je eigen situatie

Om het probleem te verhelpen is het belangrijk om inzicht in je eigen situatie te krijgen. Er kunnen verschillende dingen spelen waardoor jij lastiger een orgasme krijgt. Allereerst kan het zijn dat je clitoris niet goed, of niet lang genoeg, wordt gestimuleerd. Misschien door jezelf of door je (bed)partner. Het kan helpen om zelf te experimenteren zodat je weet wat je fijn vindt en dat vervolgens aan je partner kunt doorgeven. Veel partners verwachten dat vrouwen kunnen klaarkomen door vaginale penetratie. Maar alleen uitzonderingen komen enkel en alleen hiervan klaar. De meeste vrouwen hebben stimulatie van de clitoris nodig om een orgasme te bereiken. Het is normaal dat het even kan duren voordat er een orgasme volgt.

Pijn bij stimulatie van de clitoris

Verder kan het zijn dat je stimulatie aan je clitoris niet fijn vindt voelen. Bijvoorbeeld omdat het snel pijn doet. De clitoris is bij de meeste vrouwen gevoelig, dit maakt de stimulatie daar ook zo fijn. Wanneer je echter zeer gevoelig bent op die plek, kan stimulatie zorgen voor irritatie van de clitoris en de huid daaromheen. Gelukkig zijn er nog andere manieren om je clitoris te stimuleren dan enkel met je vingers. Laat je bijvoorbeeld oraal bevredigen door je partner en kijk of dat het verschil maakt. Toch nog te gevoelig down under? Misschien maakt een vibrator wel het verschil voor jou! Er zijn allerlei soorten vibrators. Wil jij een vibrator kopen die ideaal is voor vrouwen die snel pijn krijgen tijdens het stimuleren van hun clitoris? Kijk dan eens naar een vibrator die werkt met luchtdruk. Deze zijn heel populair bij vrouwen.

Niet opgewonden genoeg

Ook kan het zijn dat je geen orgasme bereikt omdat je niet opgewonden genoeg bent. Dit kan komen door het gebruik van medicatie, onderliggende ziektes of aandoeningen of door gedachtes die je afleiden. Probeer écht in het moment te zijn en te blijven. Dit kun je eventueel oefenen zodat het je steeds beter af zal gaan. Begin altijd met voorspel en neem hier ook de tijd voor.