Het belang van een zwemvest

Laat me dit moment nemen om jullie iets belangrijks te vertellen. We leven hier in Nederland, een land gevuld met water. Grote plassen en meren liggen over ons hele land verspreid. Het gaat ook ver door in ons verleden natuurlijk. In de beginjaren van Nederland woonden hier boeren alleen al om heel hun leven polders te maken. Hier werd vervolgens veen uit gewonnen dat de bewoners van het land gebruikte om zichzelf mee warm te houden. Tegenwoordig is dit allemaal anders, maar dit heeft een grote afdruk achtergelaten op ons landschap. Het ontginnen van de vele polders heeft gezorgd  voor een plat landschap gevuld met vaarwegen. In de wintermaanden worden deze zelden gebruikt, maar dit is in de zomer heel anders. Het gebeurd natuurlijk niet vaak maar als in Nederland de zon schijnt dan gaat vrijwel iedereen direct de deur uit. U waarschijnlijk ook. Omdat er zo ontzettend veel water is hebben we ook een groot percentage van de bevolking dat aan watersport doet of een boot heeft. Vaak zijn dit mensen met gezinnen en dus ook kinderen. Hier vormt zich het grote gevaar waar ik graag jullie op wil wenken.  

Een persoonlijk verhaal

Toen ik circa zes jaar oud was gingen we met onze eigen boot varen op de Reeuwijkse plassen. De boot dienden we elke weekend te bezoeken, omdat zoiets nou eenmaal veel onderhoud vereist. Op die zonnige dagen gingen mijn broertje en ik mee met mijn ouders omdat het natuurlijk heerlijk was om op de boot te luieren en af en toe te zwemmen. Mijn ouders hielden zielsveel van me, maar zagen een ding over het hoofd: het belang van een zwemvest. het is is cruciaal dat je als ouder heel goed op je kind let als je het water op gaat anders kan er zo wat gebeuren. Dit was ook bij mij het geval. Ik was rustig aan het spelen met het water aan de voorkant van de boot toen mijn ouders ineens een plons hoorde. Met schrik tuurde ze over de rand en zagen me in het water liggen! De boot bleef doorvaren omdat we op druk vaarwater waren. Ik schrok me kapot en wist niet waar ik heen moest zwemmen. Gelukkig werd ik gered door een oud stel wat in de boot achter ons voer. Voor mij liep het goed af maar het had zomaar anders kunnen zijn. Dus kortom: heb je een boot en kinderen, investeer daarom altijd in een zwemvest kind.