Het inrichten van een tienerkamer!

Het speelgoed gaat er allemaal uit, want daar spelen de kinderen ondertussen niet meer mee. Het is tijd om een overstap te maken naar de middelbare school, waardoor de kamer ook anders ingericht dient te worden. Met nieuwe muurverf, het plaatsen van een leuk whiteboard of prikbord en een bureau, zorg je ervoor dat je over een echte tienerkamer beschikt. Door het plaatsen van een bureau is er altijd een rustige plek om huiswerk te maken, kun je plannen op het whiteboard en zou je nog een hoek kunnen creëren om te chillen. In dit blog geven we je tips voor de inrichting van een tienerkmaer!

De eerste stap naar de puberteit

Wanneer tieners de stap willen maken om de kamer geheel naar eigen wens aan te passen en te veranderen, kun je eigenlijk wel stellen dat je tiener zich gaat bevinden in de puberteit. Er ontstaat een eigen wil en smaak, waarna deze vervuld dienen te worden. 

Voor de eigen ontwikkeling van je kind, zou je hem of haar eens zelf de kamer kunnen laten inrichten. Laat je kind bijvoorbeeld een aantal tekeningen maken, waar hij/zij laat zien wat er in de kamer moet komen. Vervolgens kun jij je mening hierover geven, om zo te kijken naar benodigheden die nog ontbreken in de kamer. Zo zal je tiener geheel zelf de nieuwe kamer in gaan richten!

Zorg voor een kinder bureaustoel!

Een belangrijk onderdeel van een kinderkamer, is een bureau. Hier kan jouw tiener het huiswerk maken wat is opgegeven vanuit school, om hier vervolgens rustig aan te kunnen werken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je ook beschikt over een juiste bureaustoel. Voor je tiener zou je kunnen kiezen voor een bureaustoel kind wanneer hij/zij nog niet veel is gegroeid. Een volwassenen bureaustoel zal dan erg groot zijn, waardoor je tiener hier ook niet lekker in zal werken. Wanneer je tiener in een groeispurt zit, zou je daarentegen wel kunnen kiezen voor een volwassen bureaustoel. Je kind zal hier al erg snel aan kunnen werken, waarna de bureaustoel nog erg lang mee zal gaan!

Plaats direct een bureau voor kinderen!

Nu kies je er misschien voor om later een bureau te plaatsen in de kamer, maar zou je er ook voor kunnen kiezen om dit direct te doen. Door een klein bureau te plaatsen in bijvoorbeeld een kinderkamer, is er altijd een hoekje om te kunnen knutselen en tekenen. Bij Bureaustoel24 kun je kiezen uit een ruim assortiment, waar je ook een bureau en bureaustoel kunt aanschaffen voor de in te richten tienerkamer. Neem dus snel een kijkje bij Bureaustoel24!