Op reis wanneer het weer mag

Ben jij je al aan het oriënteren waar je op vakantie naar toegaat wanneer de EU het weer toelaat? Niets is leuker dan de vakantie zelf, maar het voorbereiden van een vakantie is bijna net zo leuk. Waar ga je heen? Wat wil je zien? Op wat voor vakantie wil je gaan? Wij hebben in dit artikel verschillende soorten vakanties neergezet. Per soort vakantie hebben we de leukste voordelen neergezet zodat jij je zo goed mogelijk kan oriënteren.

Op naar de zon

Een populair soort vakantie: een zonvakantie. Veel mensen zullen dit al wel eens gedaan hebben of doen dit jaarlijks. Een zon vakantie is voor veel mensen optimaal genieten van de zon en de rust. Lekker liggen aan het strand, cocktails drinken en geen zorgen aan je hoofd. Dit kan je natuurlijk doen door met de auto naar de kust van Frankrijk of Spanje te gaan maar je kan er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan, bijvoorbeeld via Triptime. Er zijn genoeg opties om te kiezen voor jouw perfecte zonvakantie. Wanneer je op zonvakantie gaat is het van belang om goed te kijken welke momenten je in de zon gaat liggen. De zon is namelijk niet alleen heel lekker maar kan op bepaalde momenten ook schadelijk zijn/worden. Wanneer je te lang achter elkaar in de zon ligt dan kan je verbranden. Wanneer je verbrand wordt dit veroorzaakt door UV-straling. Smeer je daarom altijd goed in. Daarnaast is de zon op bepaalde momenten erg sterk, dit is vaak rond het middaguur tussen 12:00 en 14:00. Daarom is het verstandig om op dat soort momenten niet in de zon te liggen maar even iets anders te gaan doen, het liefst in de schaduw.

Avontuurlijke vakanties

Bij avontuurlijk vakanties kan je aan verschillende dingen denken. Voor de één is een avontuurlijke vakantie het bezoeken van meerdere steden en zonde iets te boeken ergens heen gaan. Hierbij zie je wel wat je doet en waar je op bepaalde momenten heen gaat. Je kan ook denken aan een vakantie waarbij je verschillende bergen gaat beklimmen. Vaak zoek je van te voren uit welke bergen je gaat beklimmen, het is namelijk belangrijk dat je goed nadenkt over verschillende niveaus van klimmen.

Roadtrippen door Europa

Een vakantie die steeds meer wordt gedaan (vooral onder jongeren) is Roadtrippen door Europa. Hierbij ga je van stad naar stad met bijvoorbeeld de trein door heel Europa. Hierdoor zie je veel verschillende steden.