Hoe organiseer jij het perfecte kinderfeestje?

Is jouw kleine bijna jarig? Dat moet natuurlijk gevierd worden met een leuk en gezellig kinderpartijtje! De ene moeder vind het organiseren van een kinderfeestje het leukste wat er is terwijl een ander het liever overslaat. Maar één ding is zeker het is super leuk voor de kids en daarom doet iedere moeder wel graag haar best om er een geslaagd feest van te maken. Ga jij voor het eerst een kinderfeestje organiseren of kan je nog wel wat extra tips gebruiken? Wij hebben leuke en praktische tips voor jou op een rijtje gezet. 

 

Hoelang moet het kinderfeestje duren?

Kinderen worden natuurlijk super opgewonden en hyper van zoiets leuks als een feestje. Voor een korte tijd zitten zij vol energie maar op den duur zullen ze inkakken. Daarom moet een kinderfeestje niet te lang duren. Reken hier ongeveer 3 uur voor uit. Nu je dit weet kun je in die drie uur activiteiten plannen. Voor het ontvangen van de kids en het uitpakken van cadeautjes ben je ongeveer een half uur tot drie kwartier kwijt. Dat betekent dat je nog ruim 2 uur over hebt voor activiteiten. 

 

Welke activiteiten ga je doen?

Misschien heeft jouw zoon of dochter al leuke spelletjes wat hij of zij graag doet. Bespreek samen wat voor activiteiten jullie kunnen gaan doen. Daarna kan je het zelf nog aanvullen. Oud hollandse spelletjes doen het altijd goed bij de kids. Of ga voor iets creatievers dat iedereen iets zelf kan maken zoals een eigen t-shirt, doosje om spulletjes in te bewaren of armbandjes. 

 

Locatie

Ga je het feest vieren in de tuin? Dit is natuurlijk wel zo makkelijk omdat er niet zozeer troep in huis komt. Helaas weten we nooit zeker in Nederland hoe het weer uiteindelijk zal gaan uitpakken. Kies daarom voor partytent verhuur. Zo weet je zeker dat als het gaat regenen de kids ook kunnen schuilen. 

 

Hoeveel kids nodig je uit?

Veel kinderen hebben een hoop vriendjes en vriendinnetjes op school. Het liefst zouden zij iedereen uit willen nodigen. Maak een lijst met degene die jouw zoon of dochter wilt uitnodigen en bekijk met welke andere kindjes er vaak wordt gespeeld. Wees hier kritisch in en streep de namen door met kinderen waar niet vaak gespeeld mee wordt. Zo blijft alleen de harde kern over en wordt het niet te druk tijdens het feestje. 

 

Wat kost een kinderfeestje? 

Het budget van een kinderfeestje heb je totaal zelf in de hand. Je kan er zo veel aan uitgeven als je wilt. Hou je het budget toch graag beperkt? Bij winkels zoals de Action, Big Bazaar en Xenos kan je leuke en goedkope versiering en knutselspulletjes halen. 

 

Heb jij zelf nog een aantal praktische tips om een kinderfeestje te organiseren? Wij zijn benieuwd! Deel het hieronder in de reacties.