Lekker slapen is belangrijk, je kunt er weer even tegen

Matrassen

Je vliegt door de dagen. Werk, kinderen, huishouden, vriendinnen, sporten en alles wat er verder nog bij komt kijken. Een goede nachtrust is dan dus van levensbelang. Je hebt deze nachtrust echt nodig om te kunnen voortgaan op hetzelfde tempo. Want mama’s hebben geen vakantie. Zij moeten altijd door. Het is dus belangrijk om goede matrassen te hebben. Voor jezelf, voor je partner, maar ook voor je kinderen. Want jij kunt pas echt lekker slapen als de rest van je gezin dat ook doet. Anders moet je er alsnog uit voor glaasjes water, toiletbezoeken en nare dromen. Een goed matras kan al deze ongemakken voorkomen. Al blijft een toiletbezoek toch nog wel even van belang.
Matrassen

Nog meer tips om lekker te kunnen slapen

Behalve je matras zijn ook je dekbed, je kussen en de materialen van je overtrekken van belang. Kies nooit zomaar de goedkoopste versie, ga ervoor naar de winkel en pas en voel. Want een te plat of te hoog kussen kan ervoor zorgen dat je wakker wordt met een pijnlijke nek. Het verkeerde materiaal in je dekbed kan zorgen voor allergische reacties. En waar de een zweert bij satijnen overtrekken, wil de ander juist katoen.

Zorg voor ontspanning voor het slapen gaan

Leg je mobiel ruim voor je gaat slapen aan de kant. Zet je televisie uit en klap je laptop dicht. Want al denk je dat al deze apparaten je ontspanning geven, je ogen en hersenen worden juist heel wakker van de kleuren die van de diverse schermen afspatten. Kies eens een goed boek en een kopje thee voor het slapen gaan. Je zult zien dat je daar heerlijk rozig van wordt. En dat is nu net de bedoeling.

Zorg voor frisse lucht in je slaapkamer

Ook als je niet graag met het raam open slaapt, kun je overdag je raam het best op een kiertje zetten. Sla, zodra je uit bed stapt, je dekbed helemaal open zodat het even kan luchten. Na het douchen, aankleden, tandenpoetsen en make-uppen sla je het dekbed weer dicht en is het al klaar voor de avond. Was je dekbedovertrek een keer per week en breng je dekbed iedere drie maanden even naar de stomerij. Of laat het in de zomer lekker een dagje wapperen zonder hoes. Je matras keer je met enige regelmaat. Het is ook verstandig om het regelmatig te stofzuigen. Zo krijgen huidschilfers en huisstofmijt minder kans om jou te gaan kriebelen.