Je saaie kantoor outfit opleuken? Zo doe je dat!

Als je een kantoorbaan hebt, zul je vaak dezelfde, relatief saaie outfits dragen. Bij mij is het vaak een zwarte pantalon met een mooie blouse. Heel veel spannender dan dat wordt het vaak niet, omdat je er natuurlijk wel een beetje professioneel uit moet zien. Toch zijn er genoeg manieren om je outfit op te leuken door wat items toe te voegen. In deze blog lees je welke items dit zijn.

Opvallende schoenen

Een goede manier om je outfit er leuker uit te laten zien en meer op te laten vallen, is door opvallende schoenen eronder te dragen. Omdat kantoor outfits zakelijk en netjes moeten zijn, komen deze kledingstukken vaak in relatief saaie kleuren zoals wit, grijs en zwart. Onder zo’n kleurloze outfit is het bijvoorbeeld mooi om pumps te dragen in een opvallende kleur. Zelf heb ik inmiddels een flinke collectie schoenen verzameld, omdat ik het een hele goede manier vind om een outfit wat sprekender en gezelliger te maken. Zo val je toch nog een beetje op tussen alle pakken en blousjes op kantoor. 

Sieraden

Een subtielere manier om een outfit minder saai te maken, is om sieraden eraan toe te voegen. Dit kan je ook helemaal aanpassen aan jouw persoonlijkheid. Als je bijvoorbeeld eens googlet op ‘slavenarmband goud’, dan krijg je een heleboel verschillende soorten. Zo kun je voor sieraden kiezen die iets simpeler en kleiner zijn, zoals een slavenarmband zilver, als je voor een iets subtielere outfit wilt. Of je kunt juist kiezen voor een grotere statement ketting als je je outfit op wil laten vallen. Mijn favoriete winkel hiervoor is Kaya sieraden. Als je bijvoorbeeld bij de categorie ‘kettingen dames’ kijkt, zul je zien dat ze heel veel verschillende opties hebben. Sieraden kunnen een outfit net iets minder saai maken, zonder dat het te opvallend of onprofessioneel is. 

Een mooie tas

Mijn favoriete manier om een outfit bijzonder te maken, is door de kleding te combineren met een mooie tas. Tassen zijn er in zoveel verschillende stijlen en kleuren, dat het leuk is om af te wisselen tussen verschillende tassen. Hoewel je kleding door de weken heen dan relatief veel op elkaar lijkt, kunnen je outfits compleet verschillend zijn door het toevoegen van een andere tas. Als je voor een meer serieuze outfit gaat, dan kun je kiezen voor een nette zwarte handtas. Als je een iets meer speelse outfit wil creëren, dan kun je ook gaan voor een kleurrijke shopper.