Tips om te besparen op kinderkleding

kinderkleding

Alle mama’s weten: kinderen krijgen is een dure hobby. Natuurlijk zijn je koters het meer dan waard, maar soms is het wel zo fijn om tips en trucjes te gebruiken om te besparen op de uitgaven voor je kleintje. Een van mijn grootste uitgaven voor mijn kids is kinderkleding. Maandelijks ben ik hieraan zeker een paar honderd euro kwijt, dit kan natuurlijk veel minder! Daarom lees je in  deze blog hoe ik ben gaan besparen op het kopen van kinderkleding!

Tweedehands kinderkleding

Een goede optie voor besparen op kinderkleding is tweedehands kinderkleding kopen. Hiermee bespaar je een hoop geld, omdat tweedehands winkels vaak mooie kleding voor een hele zachte prijs aanbieden. Veel mensen hebben een bepaald vooroordeel als het gaat om tweedehands kleding, dat het vies en onhygiënisch is. Onthou dat alle kleding in een tweedehands winkel uitgebreid gewassen en gestoomd worden voordat ze op de rekken komen te hangen. Daarnaast koop je tegenwoordig ook een hoop ongedragen kleding bij tweedehands winkels!

Duurzaam inkopen

Een van de beste tips die ik je kan geven is het duurzaam inkopen van kleding. Dit betekent dat je beter wat duurdere kinderkleding kan kopen van goede kwaliteit, dan kleding van een grote modeketen voor een lage prijs. Het liefst shop ik Kenzo kinderkleding en kinderkleding van DSQUARED2. Deze kledingmerken verkopen prachtige kleding van super goede kwaliteit. De aankoopprijs is dan wel hoger dan bijvoorbeeld kleding van de H&M maar de kleding gaat minimaal 3 keer langer mee. Uiteindelijk ben je dan dus een stuk voordeliger uit! Dankzij het tijdloze design van deze kleding kan het ook gemakkelijk doorgegeven worden naar een kleiner broertje of zusje. Probeer deze kleding te scoren in de uitverkoop en je hebt helemaal een win-win situatie!

Ruilen

Van ruilen komt in dit geval geen huilen! Als tweedehands kleding van een vreemde nog een stap te ver voor je is kun je het ook regelen binnen je eigen kringen. Organiseer een middag met vrienden en familieleden die kinderen hebben, en neem allemaal kleding mee die je zou willen ruilen. Op die manier kunnen jullie elkaar helpen aan een totaal nieuwe garderobe voor jullie kinderen! Zo krijg je zonder een cent ervoor te betalen nieuwe kledingstukken waar de ander misschien op uitgekeken is of die niet meer past. En zo hoef je qua hygiëne je ook minder zorgen te maken, het is immers binnen in je eigen kringen!

Heb jij nog tips waarmee je bespaart op het kopen van kinderkleding? Ik hoor het graag!