Maak je huis kindveilig met aanvullingen

Kinderveilig

Kinderen moeten in en rondom je huis gewoon lekker kunnen rondrennen. Dat is het allerbelangrijkste aan kind zijn. Je wil niet dat je kleine meid van 4 tegen een rand aan loopt of een nare val maakt. Er zijn bepaalde maatregelen die je kunt nemen om je huis kindveilig te maken. Zo kun je het welbekende traphekje nemen, of je plakt je randen af met van dat rubber. Je kunt echter ook wat groter denken, en daar wil ik het met je over hebben. In deze blog vind je drie uitbreidingen of aanvullingen aan je huis die het kindveilig maken.

Glazen schuifdeuren

Als je denkt aan glas, is het eerste dat je denkt: niet in de buurt van mijn kind! Echter zijn glazen schuifdeuren juist heel veilig. Je kunt ze namelijk volledig open zetten, zodat je kinderen in en uit het huis kunnen rennen zonder ergens tegenaan te lopen. En mochten ze er nou alsnog tegenaan rennen, dan is het glas beveiligd. Het gaat absoluut niet breken. Daarnaast biedt een glazen schuifdeur meer licht in je huis, zodat je je kinderen beter kunt zien rondrennen. Ook het ruimtelijk effect, namelijk meer ruimte, dat het geeft is niet verkeerd.

Carport

Het mooie aan carports is dat ze zorgen dat je auto beschut staat. Je hoeft niet te krabben in de winter of extra schoon te maken in de herfst. Wat een carport echter toevoegt voor kinderen, is dat ze er onder kunnen spelen, weg van de regen. Ze hebben een plek om buiten te zijn en lekker hun gang te gaan, maar ze zijn beschut van het nare weer dat we hier zo veel hebben. Er blijft naast je auto genoeg ruimte over als je een wat grotere neemt. Wel zul je je kinderen moeten uitleggen dat je auto geen plek is om op te gaan kliederen of krassen.

Zware objecten zekeren

Als je kinderen wat groter zijn worden ze vaak wel echt een beetje ruw met het spelen. Dat hoort erbij. Wel kan het zo zijn dat bij het ruwe stoeien er een stoel of iets dergelijks omver gaat. Voornamelijk zware objecten zoals kasten zijn gevaarlijk wat dat betreft. Ze kunnen gaan hangen aan de hendels en zo de zware kast mee naar beneden trekken en op zich krijgen. Een nachtmerrie. Daarom kun je het beste je zware objecten goed aan de muur zekeren. Op deze manier maak je je huist het meest kindveilig.