Lekker buiten bewegen met voldoende afstand tot elkaar

Skeeleren voor iedereen

Dat corona op veel vlakken roet in het eten gooit, dat weten we. En dan heb ik het nog niet eens over het ziek zijn van dit verschrikkelijke virus en de overlijdens die ermee samenhangen. Ook in het dagelijks leven kom je corona op ieder moment weer tegen. Even naar de supermarkt? Vergeet het maar. De kinderen mogen alvast niet mee naar binnen en voor je binnen bent en je rondje (volgens de aangegeven route) kunt gaan maken, moet eerst je karretje ontsmet zijn. Lekker een borrel met je vriendinnen? Ja, via de laptop. Ieder in haar eigen huis.

Maar het gaat verder dan dat

De term bestaat zelfs al: corona-kilo’s. Want de hele dag thuis zitten, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Kleren die steeds kleiner lijken te worden, trouwens. Het wordt dus tijd om lekker weer te gaan bewegen. Maar ja, de sportschool en het zwembad zijn gesloten en zomaar een rondje lopen, daar is eigenlijk ook niet veel aan. Zeker als je geen hond hebt.

De oplossing ligt dan (toch) voor de hand. Daag jezelf uit en probeer een nieuwe sport. Een individuele sport dan wel. Wat denk je van skeeleren?

Skeeleren is leuk voor jong en oud

Je kunt heerlijk een route skeeleren met je kinderen en je partner, gewoon op straat. Natuurlijk hou je daarbij voldoende afstand van andere mensen, dat spreekt voor zich. Je zult dan wel eerst goede skeelers moeten aanschaffen voor het hele gezin. En dat hoeft echt niet veel geld te kosten. Je hoeft er niet voor naar de winkel, je schaft deze skeelers heel gemakkelijk online aan.

Skeelers voor dames zijn net even anders

Als je dan voor jezelf op zoek gaat naar skeelers, kijk dan vooral bij “skeelers dames”. Deze skeelers herken je aan de frisse kleuren, het vrolijke design en, als je ze eenmaal aan hebt, aan het comfort. Veel skeelers worden namelijk specifiek ontworpen voor de mannen- dan wel de vrouwenvoet.

Online kun je niet even passen

Maar gelukkig staan er, bij de inline skates die je online vindt, goede maattabellen. Deze tabellen kun je over het algemeen precies aanhouden. Het komt ook voor dat je je eigen maat (of die van je partner of kinderen) moet opzoeken en er dan een maatje bij op moet tellen. Skeelers mogen natuurlijk niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot. Skeelers op de groei kopen is dan ook niet echt een goed idee. Verwacht je een groeispurt bij je kind? Koop dan goede skeelers die in maat te verstellen zijn. Zo zit je altijd goed.

Samen erop uit!

Lekker skeeleren door de straten of langs de buitenweggetjes, het is een aanrader, echt! Maar spreek bepaalde dingen goed met elkaar af. Hou minimaal 1,5 meter afstand tot iedereen die geen onderdeel is van je gezin en neem, als je van plan bent om onderweg ergens te gaan zitten, “handenwassen zonder water” mee. Hiermee bescherm je jezelf, maar ook anderen.

Over beschermen gesproken: skeeleren kan best tricky zijn, zeker wanneer je het nooit eerder hebt gedaan. Zorg dus dat je alle bescherming draagt die er is: een helm, hand-, elleboog- en kniebeschermers. Ook is het slim om, voor je een echte tocht gaat maken, even te oefenen. Vooral remmen kan nog wel eens een uitdaging zijn.

Veel plezier!