Verschillende soorten party tenten

Er zal minstens één belangrijke gebeurtenis in het leven zijn die je moet voorbereiden of waar je naar moet kijken. Het kan een bruiloft, een verjaardagsfeestje, een doopreceptie en nog veel meer zijn. Of het nu een klein of groot evenement is, het moet iets zijn dat gevierd moet worden. Voor evenementen zoals deze kun je verhuurbedrijven voor evenementen inhuren om het specialer te maken.

Wanneer je besluit een buitenevenement te houden, moet je leveranciers van tentverhuur inhuren. Evenzo zijn tafel- en stoelverhuur nodig om jouw gasten van dienst te zijn en hen op hun gemak te stellen. Er zijn echter verschillende tenten om uit te kiezen. Dus, wat voor soort tent moet je kiezen?

 

Mocht je het nog niet weten: er zijn verschillende tenttypes die passen bij jouw evenement. Het kiezen van de juiste tent kan echter verwarrend zijn. Hier zijn enkele tenttypes die je moet kennen, zodat je voor elk evenement de juiste beslissing kunt nemen.

Yurt

Dit type tent wordt oorspronkelijk gebruikt door Centraal-Aziatische nomaden die door woestijn en bergen reizen. Onlangs is het populair geworden als evenemententent. Event-yurts worden meestal gebruikt voor kleinere en meer intieme evenementen.

Frame tent

Een frametent gebruikt een metalen frame als ondersteuning voor de tent. Het kan op verschillende oppervlakken worden geïnstalleerd, waaronder grond en beton. De metalen buizen in de tent zijn zichtbaar en kunnen worden opgehangen om extra ruimte te bieden om decoraties op te hangen.

Carnaval tent

Carnaval tenten hebben meestal een rood-wit gestreepte stof als tentmateriaal. Het is geschikt voor grotere drukte, hoewel dit type tent moeilijk te vinden kan zijn.

Tent of cabana in tropische stijl

Cabana maakt gebruik van lichte, witte stof die is geïnstalleerd op houten of bamboeframes. Het is geschikt voor stranden en elk evenement met een tropisch thema. Het kan de gasten echter niet beschermen tegen de zon vanwege de lichte stof die wordt gebruikt.

Pole Tent

Dit type tent bevat stokken en draden om de tent te ondersteunen. Het moet echter in de grond worden geïnstalleerd omdat ze niet werken op beton en andere harde oppervlakken.

Transparante tent

Een transparante tent kan ideaal zijn voor avondevenementen in de buitenlucht. Het biedt bescherming tegen externe elementen. Tegelijkertijd maakt het gebruik van een transparant vinyl tentmateriaal zodat je de maan en de sterren boven je kunt waarderen.

Marokkaanse tent

In plaats van het standaard witte vinyl als materiaal van de stof, gebruikt dit type tent Indiase of Marokkaanse geïnspireerde stoffen. Het gebruikt ook palen om de tent zelf te ondersteunen. Extra draperingen en decoraties worden ook toegevoegd om de sfeer te verbeteren.

De meeste feesttentverhuur en bruiloftstentverhuur bieden dit soort tentopties. Bekijk deze unieke aanbieding partytent bij een van de beste partytentverhuur partijen in Nederland.