Marketingplannen om jouw bedrijf een boost te geven

Tegenwoordig zijn er talloze nieuwe bedrijven die allemaal wel op elkaar lijken. En jij moet er dan net voor zorgen dat je eruit springt met jouw bedrijf. Maar hoe kan je dit nou het beste doen? Er zijn heel veel manieren om jou bedrijf te promoten en zo naamsbekendheid te creëren bij de klanten. Wel moet je hierin investeren en er ook altijd rekening mee houden dat het niet goed kan werken. Door omstandigheden kan het altijd anders uitpakken dan dat je hoopt. Als je het risico durft te nemen zijn hier een aantal marketing ideeën waardoor jouw bedrijf er helemaal uit zal springen!

Op een beurs staan

In Nederland zijn verschillende bedrijfsbeurzen. Van technische beurzen tot beauty beurzen, voor ieder wat wils. Door met jou bedrijf op een beurs te gaan staan zal je zeker opvallen. Presenteer jouw producten mooi en zorg dat mensen jou bedrijf zien. Dit kan je doen door middel van kleine spulletjes mee te geven waar jouw bedrijfsnaam op staat. Denk hierbij aan notitieblokjes, pennen, sleutelhangers, kleine snoepzakjes en stuiterballen. Het is algemeen wel bekend dat Nederlanders het heel erg leuk vinden om dingen te krijgen en als het dan ook nog is van jouw bedrijf is is het natuurlijk helemaal top. Door tshirts te bedrukken met jouw bedrijfslogo en naam erop zal je zeker opvallen!

Social media

Social media is bijna helemaal de wereld aan het overnemen. Daarom is het erg belangrijk dat ook jij met jouw bedrijf wat doet met social media. Misschien houd je er zelf niet zo van, dat kan. Maar toch is het belangrijk voor jouw bedrijf. Want 90% van de Nederlanders zit wel op social media. Zo kan je een heel groot publiek bereiken. Onder andere jongeren en volwassenen. Het wat oudere publiek zit vrij weinig op social media maar die lezen meer nog de krant etc. Werk bijvoorbeeld met Instagram, Facebook etc. op Instagram kan je verschillende foto’s en filmpjes van jouw producten of diensten vertonen. Hetzelfde geldt voor Facebook. Ook kan je leuke acties en kortingen makkelijk laten zien aan iedereen zodat ze daarvan op de hoogte zijn. Als je na een tijdje veel volgers hebt zal je er erg veel mensen mee kunnen bereiken. Je kan er ook voor kiezen om via Instagram of Facebook als een soort klantenservice te gaan werken. Zo kunnen jongeren en volwassenen makkelijk hun vragen stellen en kan jij ze ook makkelijk beantwoorden.