Minder tijd kwijt aan een mooie tuin

De lente komt eraan en dit betekent vele goede dingen. Zo worden de dagen weer langer en zal de zon meer schijnen en het lekker warm worden. Ofwel we kunnen weer genieten van naar buiten gaan. Maar voor diegenen onder ons die ook een grote tuin hebben betekent het ook dat er werk aan de winkel is. De meesten van ons doen namelijk niet zoveel werk wanneer we het in de winter ontzettend koud is. Dit betekent dat de tuin er waarschijnlijk vlak na de winter niet fantastisch bij ligt. Veel mensen zijn zowel in de lente als zomer veel tijd en energie kwijt aan het onderhouden van de tuin. Als je een liefde voor tuinieren hebt is dit natuurlijk niet zo verschrikkelijk. Maar het kan ook zo zijn dat je liever minder tijd zou zijn aan je tuin. Hoe je dat doet bespreken we in dit artikel.

Kunstgras

Een van de grootste frustraties van menig man is de tijd die ze in de lente en zomer kwijt zijn aan het regelmatig grasmaaien. Het is zo’n rotklus dat in Amerika zelfs mensen op grasmaai auto’s rondrijden waar ze televisie op kunnen kijken. Er is een hele simpele oplossing om geen gras meer te hoeven maaien, namelijk kunstgras. Wanneer je aan kunstgras denkt, denk je misschien aan he kunstgras wat je ziet op sommige voetbalvelden en hockeyvelden. Dit kunstgras zou natuurlijk hartstikke lelijk staan in de tuin. Maar dat is niet hoe kunstgras voor je tuin eruit zal zien. Dit kunstgras is bijna niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Maar je zult het niet te hoeven maaien. Het beste kunstgras kopen doe je bij kunstgras genemuiden.

Besteed de grote opknapbeurt uit

Wanneer de winter net voorbij is en je tuin er niet zo fantastisch bijligt is er waarschijnlijk veel werk te doen. Maar misschien is het een goed idee om deze initiële grote opknapbeurt uit te besteden aan een tuinman. Dit hoeft niet zoveel geld te kosten en het kan je ontzettend veel tijd besparen. Nadat het grote werk gebeurd is kun jij tijdens de zomer je focussen op de leuke werkzaamheden in de tuin.

Werk samen met de natuur

Wanneer je een perfect verzorgde ongelofelijk strakke tuin wilt dan zal dit ontzettend veel tijd en moeite kosten. Maar het maakt niet persé een mooie tuin en is niet de beste strategie voor je tuin. In plaats daarvan wil de tuin ruimte geven om een natuurlijke balans te ontwikkelen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder werk hoeft uit te voeren en daarnaast zal het ook een mooiere tuin creëren.