Nostalgie bij Corona

De verveling slaat al snel toe als je gedwongen thuis zit. Als persoon me teen niet essentieel beroep zit ik vooral achter de PC. Thuiswerken was altijd een fantasie, maar die word stilletjes een nachtmerrie. Om de ogen maar een andere vorm van vierkant te krijgen ga ik een Wii kopen. Je denkt nu natuurlijk, er zijn betere manieren om te sporten dan Wii Sports. Daar ben ik het echter volledig me oneens. Er zijn namelijk goede redenen om binnen te sporten.

Aankleden

Het eerste probleem is dat als je buiten je wilt sporten je naar buiten moet gaan. Dat vereist dat je je volledig moet kleden. Tuurlijk, je zit al met een sportbroek op de bank, maar die sportbroek is anders. Deze had namelijk eigenlijk al een keer in de was gemoeten. Snuffelen is nog niet het stadium, maar het voelt niet kosher om het algemeen publiek dit aan te doen. Bovendien voelt het na een lange dag toch zonde om verse sokken aan te trekken. Je voeten voelen al wat vuil aan de schone sokken worden dan een soort heiligschennis, als rouwe kip op de snijplank naast de paprika.

Mijn gezondheid

Mocht ik dat toch besluiten mijn sokken te vervuilen is er een groot probleem. Als ik af en toe namelijk een blik naar buiten werp tussen de luxaflex zie ik weinig social distancing. Nee, wat ik zie lijkt eerder op een kruising tussen pinball en menselijk bowlen (wat je veel beter op de Nintendo Wii kan doen.). Er zijn een aantal typetjes die ik uit mijn raam zie rond schuimen. De eerste is de hoofdrolspeler. Zo genoemd omdat deze persoon verzeild geraakt lijkt te zijn in zijn persoonlijke rampenfilm. Sjaal parmantig omgeslagen, angstige blik, ruime baan, ferme tred en een haast militair ogende rugzak. Als je me had verteld dat deze zojuist een doek had ontvreemd uit het museum had ik je geloofd. Het tweede type is de blinde kip. Deze persoon mag zich gelukkig prijzen dat deze persoon wel de moed had om de NOS liveblog over te slaan. Alsof er niks verandert is. Het derde type is de adolescente cluster. Als een eencellige kolonie, deze komen nooit alleen. Zij hebben duidelijk wel de NOS gevolgd bij hun ouders op de bank. Hun conclusie is echter dat als je binnen moet blijven er dus allerlei nieuwe hangplekken ontstaan. Dat hangt dan een beetje rond. Onvermijdelijk, en aangestoken worden wil ik liever niet. Doe mij maar de Wii.