Waarom een uitzendbureau inhuren?

Heb jij het probleem dat je te weinig personeel op de werkvloer hebt staan? En ben je op zoek naar een snelle oplossing? Misschien heb je wel eens nagedacht over iemand van het uitzendbureau in te huren, maar twijfel je toch hierover omdat je geen ervaring hebt met een uitzendbureau. Dit artikel is bedoeld voor mensen die wellicht een uitzendbureau nodig hebben, maar het eigenlijk nog onbekend terrein is. We zullen uitleggen wat een uitzendbureau precies is en wat de voordelen zijn. 

 

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is als het ware een marktplaats voor werk. Werkzoekende kunnen zich inschrijven bij het uitzendbureau en die koppelt hen aan een klus. Het uitzendbureau gaat op zoek naar de beste match tussen werknemer en werkgever. Jij als werkgever betaald het loon uit aan het bureau. Het bureau betaald weer loon aan de werknemer. Het is dus super handig als je snel personeel nodig hebt voor een kortere tijd. 

 

Waarom zou ik kiezen voor een uitzendbureau?

Misschien vraag jij je af maar waarom zal ik dan kiezen voor een uitzendbureau. Het uitzendbureau neemt het wervings en selectieproces voor jou uit handen. Om dit proces goed uit te voeren is er expertise nodig voor het vakgebied en het is best kostbaar. Het scheelt jou dus een hele hoop gedoe. 

 

Ook loop jij als werkgever geen risico. Wanneer je iemand in dienst neemt moet je doorbetalen bij ziekte en daarna misschien wel opnieuw integreren. In het geval van het inhuren van een uitzendbureau loop je dit risico niet en komt het voor rekening van het bureau. Ook als er geen werk is kom je hier makkelijk van personeel af dan wanneer je de persoon in dienst hebt. Uitzendkrachten kun je dus precies op het juiste moment inzetten. Is het in de zomer drukker dan in de overige jaargetijden? Dan is het zeker goed om deze dienst te overwegen. 

 

Bovendien heeft een uitzendbureau een veel grotere kans dat precies die juiste werknemer aan de job gekoppeld wordt. Zij beschikken over een grote database vol met werkzoekenden. Daardoor zijn zij in staat op de juiste match te maken. 

 

Het huren van een uitzendkracht bespaart ook en hoop administratieve kosten. Dit neemt het uitzendbureau geheel van je over. Jij moet er alleen voor zorgen dat de uitzendkracht de juiste uren doorgeeft aan het bureau. Appeltje eitje toch? 

 

Mocht de match toch niet goed zijn tussen jou en de werknemer? Dan is het makkelijker om de persoon voor een nieuwe werknemer te wisselen. 

 

Kortom, een uitzendbureau heeft vele voordelen. Het nadeel is wel dat je aan het loon meer kwijt bent dan aan een werknemer die je zelf in dienst neemt. Je zou daarom kunnen berekenen wat het selectieproces, het risico en de administratieve kosten zullen zijn als je het zelf uitvoert. Ben je op zoek naar een uitzendbureau in Amsterdam? Bekijk de link dan eens!